Tuinverlichting kopen, waar begin ik? Waar let ik op?

Tuinverlichting op 24 volt kan een goede keuze zijn voor buitenverlichting, omdat het over het algemeen veiliger en eenvoudiger is dan verlichting op 230 volt (standaardnetspanning). Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het installeren van tuinverlichting op 24 volt:

Transformator

Aangezien de meeste huizen een standaardnetspanning van 230 volt hebben, heb je een transformator nodig om de spanning van 230 volt naar 24 volt te verlagen. Met de transformator van lyslight weet je zeker dat je kwaliteit in huis hebt. Deze is namelijk gemaakt van volledig aluminium en is daardoor bestand tegen weersinvloeden van buiten af. Het is zelfs mogelijk om de transformator buiten aan de schuur te monteren, de transformator is namelijk waterdicht (IP67). Let ook op bij het uitzoeken van de transformator op de capaciteit van de transformator zelf. Deze moet voldoende zijn om het totale vermogen van de verlichting te ondersteunen. Hieronder een handige tip die daarbij helpt.

TIP

Om eenvoudig te bepalen welke transformator je nodig heeft hebben wij hier een makkelijke rekensom voor: Reken het totale vermogen/wattage van de gekozen verlichting bij elkaar op en doe dat x0,9. Met dat getal kan je kijken welke transformator daar het beste bij past. Komt u uit op een vermogen van 40W of lager dan is de transformator van 40W afdoende. Wilt u later meer verlichting toevoegen? Houdt daar dan rekening mee bij het kiezen van de transformator.

Waterbestendigheid

In de wereld van buitenverlichting is waterdichtheid een cruciaal kenmerk dat de duurzaamheid en prestaties van armaturen bepaalt. Voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van hoogwaardige buitenverlichting, zoals Lyslight, is het essentieel om producten te leveren die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. De IP waarde zegt iets over de weersomstandigheden die het armatuur kan weerstaan. Lees in onze blog over IP waarde meer over waterdichtheid etc.

Kabels en bedrading

Gebruik kabels en bedrading die geschikt zijn voor buitengebruik en die bestand zijn tegen vocht en weersinvloeden. Zorg ervoor dat de kabels goed zijn afgeschermd om kortsluiting en storingen te voorkomen. De kabels van lyslight zijn standaard waterdicht en kunnen in elke omstandigheid buiten worden gebruikt, elk onderdeel van het lyslight systeem is waterdicht en is volledig zelf aan te sluiten zonder hulp van een elektricien of hovenier. Dus waar wacht je op?

Grondkabels

Dankzij het lage voltage van 24 volt is het leggen van dure grondkabels verleden tijd. Onze tuinverlichting is ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie, waardoor je moeiteloos de perfecte sfeer creëert zonder ingrijpende aanpassingen aan je tuin. Geniet van prachtige verlichting zonder de last van extra kosten en arbeid.

Verlichtingsarmaturen

STAANDE VERLICHTING

Kies verlichtingsarmaturen die geschikt zijn voor je tuinontwerp en de gewenste verlichtingseffecten. Denk hierbij bijvoorbeeld vrijstaande armaturen, die zijn geschikt voor diverse toepassingen. Of je nu op zoek bent naar een sfeervolle verlichting voor je terras of een functioneel licht bij de entree, staande lampen bieden een veelzijdige oplossing. Bovendien voegen ze een decoratief element toe aan je buitenruimte, zowel overdag als 's avonds.

PRIKSPOTS

Ook prikspots kunnen breed worden ingezet om de tuin sfeervol te verlichten, denk daarbij aan het specifiek verlichten van bomen, perkjes en andere losse onderdelen in de tuin. Prikspots kunnen eenvoudig worden bevestigd in zachte ondergronden met behulp van een steekpen, en op harden ondergronden met behulp van een voetstuk.

GRONDSPOTS

Grondspots zijn perfect voor het subtiel verlichten van specifieke kenmerken in je tuin of langs looppaden. Deze discreet geplaatste lichten bevinden zich op grondniveau en schijnen omhoog, waardoor ze ideaal zijn om bomen, struiken of architecturale elementen in de schijnwerpers te zetten.

Veiligheid

Verlichting langs looppaden, opritten en ingangen zorgt ervoor dat je veilig kan navigeren, zelfs in het donker. Het minimaliseert het risico op struikelen, vallen of andere ongelukken. Ook helpt buitenverlichting bij het afschrikken van ongenode gasten en het moeilijker onopgemerkt te blijven.

Smart verlichting en automatisering

Automatisering stelt je in staat om tijdschema's in te stellen voor je buitenverlichting. Hierdoor kunnen de lichten automatisch aan gaan bij zonsondergang en uitgaan bij zonsopgang, door gebruik te maken van energiezuinige LED-lampen in combinatie met automatisering, kun je het energieverbruik minimaliseren. Het verminderen van onnodige verlichting gedurende bepaalde uren draagt bij aan een duurzamere benadering. Bij lyslight heb je de mogelijkheid om zelf routines en schema's in te schakelen door middel van de lyslight wifi stekker.

Meer over buitenverlichting

28
Jun

Tuinverlichting: Wat moet je nou kiezen?

Tuinverlichting kan een warme sfeer creëren en verschillende delen in je tuin benadrukken. Van bomen en struiken tot gevels

Blog

25
Jun

Solar Tuinverlichting: Waarom het in de winter vaak niet werkt

Wanneer we denken aan duurzame en milieuvriendelijke verlichting voor onze tuinen, komt solar tuinverlichting...

Blog